Märkt för livet – The story

Trettio år men märkt för livet

Den  14 oktober 1986 registrerades aktiebolaget Arena Reklam i Karlskoga AB. Alldeles precis på pricken 30 år sedan med andra ord – vilket i sig är skäl gott nog att fira. Men! Vi slår på stort och har sett till att året även klaffar med en annan stor händelse, nämligen nuvarande ägares 10-års jubileum! Eftersom vi jobbar i profileringsbranschen, har vi såklart filat på en Jubileumslogotype just för detta ändåmål – vilket reulterat i trettio och ett specialtema för hela hösten under namnet ”Märkt för livet”.

vi_fyller

Under de här trettio åren har Arena Reklam omsatt många miljoner, och satt många människor i arbete – och de senaste 10 har faktiskt  dryga 156 miljoner kronor rullat in och ut genom de här dörrarna, under mitt och min kompanjons ägande. Det är en imponerande summa pengar som vi tillsammans med våra anställda lyckats driva i försäljning, och i vår tur skapat arbetstillfällen med – både här i huset och hos våra leverantörer och samarbetspartners. De kronor som blivit över, när allt är betalt har vi investerat i företaget nästintill oavkortat – och har idag en rörelse som vi, vår personal och våra kunder kan vara stolta över.

Tillsammans har vi slitit hårt för att våra ledord i företagandet, hjärta, kundskap* och miljö ska genomsyra allt vi gör. Med kundskap som redskap, service från hjärtat med värme, och alltid med miljöfokus ska vi skapa lönsam tillväxt, arbetstillfällen, och starka unika kundlösningar. Vi tillsammans! Gruppen har givetvis förändrats något under årens lopp, men likt ett starkt idrottslag har vi behållt stommen, som år efter år visar vägen för nyare medarbetare. I runda slängar 20.000 timmar har jag själv utövat det jag brinner för i ägandeform, och den som tror att man som egen företagare arbetar för sig själv, för att bli miljonär kan nog gissa igen. En dag kanske – men de i min närhet vet att många, långa dagar, veckor, och år av hårt arbete för kundens bästa, isåfall ligger bakom.

För mig är pengar viktigt. Inte att de nödvändigtvis måste ligga i min egen plånbok, eller vila på mitt konto, men pengar är trygghet, och framförallt valfrihet och påverkan.

Någon måste dock i slutändan alltid betala, det är ofrånkomligt, och jag väljer hellre att göra det själv – än att mina barn, barnbarn och barnbarnsbarn ska göra det. Det gäller allt som har med konsumtion att göra – att välja den något dyrare varan som man vet har tillverkats under rättvisa villkor, att välja långsiktigt hållbara varor istället för slit och släng, och att alltid tänka på att jordens resurser inte är outtömliga och att just dina val varje dag faktiskt har klimatpåverkan.

I en värld som är kall, och en nutid fylld av egoism, och grymhet, känner jag – och VI, att vi måste göra det vi kan för att göra skillnad. Ni vet det gamla ordspråket, ingen kan göra allt, men alla kan göra något…? Otroligt klyschigt, men fantastiskt sant. Ingen kan ensam förändra, ingen kan ensam förflytta berg, men alla kan göra det bästa de kan, det mesta de kan – för att skapa en framtid vi vill lämna över till nästa och nästa generation.

Därför, har vi skapat ”Märkt för livet”. Hela hösten kommer vi att arbeta under detta tema. Hur tänker ni nu, kanske ni undrar – och det ska jag berätta. Märkt – märkt som i markerad, ärrad, ja – till viss del, men i det storas hela tänker vi märkt – som i det vi jobbar med – tryckt, broderad, skyltad, exponerad. För livet? För alltid, är den omedelbara förknippningen, men vi tänker även ”FÖR Livet!” som i välgörande ändamål – något som kan göra skillnad.

Oktober, November, December kommer att fyllas med aktiviteter och kampanjer där överskott kommer att gå just till vår egen aktivitet Märkt för livet – välgörande ändamål för människa och miljö – för livet. Och det bästa av allt är ju att du som potentiell kund, leverantör eller partner är en stor del i detta. Du kan VÄLJA  att vara en del av detta genom att välja produkter eller aktiviteter som knyts till detta.

I oktober firar vi 30-årsjubileum som Arena Reklam, 10-årsjuibileum i nuvarande ägo, och Märkt för livet – en satsning för en bättre värld, under en stor jubileumsfest – där vi kommer att ha insamlingar och auktioner för att i ditt och vårt namn göra ännu större skillnad. Jag har stora förhoppningar och förväntningar och jag vet att det kommer bli en succé. Det kommer inte att förändra allt. Men det kommer att förändra något!

Värme & Kärlek // Jenny Thermell
VD Arena Reklam sedan 2006

sidfot